Dober zdravilec- lastnosti

Danes se pri nas največ uporabljata dva pojma oziroma izraza:

ZDRAVILEC- oseba, ki se ukvarja z določeno vejo alternativne medicine (refleksoterapija, shiatsu, tradicionalna kitajska medicina, različne vrste masaž, bioterapija, osteopatija, zeliščarstvo, homeopatija, kiropraktika, itd...)

BIOENERGETIK ali BIOTERAPEVT- oseba, ki se ukvarja z manipulacijo energij z namenom izboljšanja zdravstvenega stanja druge osebe. Ta izraz se bolj uporablja za osebe, ki delajo samo z energijami. Če oseba uporablja tudi kakšne druge fiziološke, psihološke ali druge prijeme potem je bolje, da se ga poimenuje zdravilec...

Omejil se bom samo na energijsko zdravljenje. Stvari ki jih je dobro vedeti preden se nekdo odloči za zdravilca. Lastnosti ki veljajo za dobrega zdravilca:

- Dober zdravilec človeka, ki pride na zdravljenje, sprejema takšnega kot je. O njegovem življenju in težavah sprašuje toliko, kot je sam pripravljen povedati.

- Pri prvem srečanju nikoli ne omenja koliko terapij je potrebno, ker ne ve kako se bodo stvari odvijale.

- Ne nasprotuje oziroma ne daje napotke, ki so v nasprotju s tem kar pravijo zdravniki uradne medicine (prepovedal jemanje tablet).

- Nikoli ne obljublja 100% ozdravitve.

- Se ne ukvarja samo s simptomi, površinskim zdravljenjem, čiščenjem čaker, ipd., ampak skuša odkriti glavne vzroke in po možnosti naučiti človeka kako si lahko pomaga sam (prehrana, vaje sproščanja, energijske vaje, meditacije).

- Človeka obravnava celostno- miselnost, čustva, življenski slog, fizični simptomi bolezni...

- Ima znanje iz različnih smeri, ki se nanašajo na različna pomembna življenska področja (psihologija, prehrana), se v svojem življenju še dodatno izobražuje, izpopoljnjuje, nadgrajuje...Ponavadi je dober "psihoterapevt", čeprav se uradno ni izobraževal v tej smeri. Če ima sposobnost pridobivanja informacij iz biopolja človeka ali na kakšen drugačen nekonvencionalni način, potem zna svetovati in posegati tudi na področja kjer uradna psihoterapija ali medicina odpove. Včasih se lahko določene "duševne motnje" rešijo zelo hitro, na zelo preprosti način, brez uporabe tablet, ki imajo škodljive stranske učinke.

- Ima postavljen laikom razumljiv cenik, v praksi pa se lahko prilagaja finančnim zmožnostim posameznika, lahko računa manj ali naredi več tudi stvari, ki jih ponavadi ne dela. Odvisno ali ima registrirano dejavnost, s čim se preživlja, kako je s stroški, prispevki in davki. Tukaj se gre namreč tudi za odnos do širše družbe. Če ne bi nihče nič prispeval v državno blagajno, potem določene državne ustanove ne bi "primerno" delovale (zdravstveni domovi, šole, vrtci, ipd.).

- Dober zdravilec ne zdravi zaradi svojih potreb ali da bi gradil svoj ego. Zdravi brezpogojno in neodvisno od plačila, ki ga bo prejel. Ni odvisen od rezultatov zdravljenja, saj se zaveda, da velikokrat potek zdravljenja ni odvisen samo od njega, ampak tudi od zdravljenca in še nekaterih drugih, včasih njemu neznanih dejavnikov.

- Sposoben se je vživeti v drugo osebo in jo razumeti, kot da je na njenem mestu in pri tem vidi njen notranji svet. Zaradi empatije, brezpogojnega sprejemanja lahko zazna kaj se z osebo dogaja. Med zdravljenjem pride zdravilec v zelo tesen stik z osebo, jo globoko spozna in razume v globino, vendar se v nobenem primeru ne odloča namesto nje. Lahko poda svoje mnenje, kako on vidi stvari in kaj bi on naredil na temu mestu, dokončne odločitve pa prepušča zdravljeni osebi. Svoje izkušnje lahko pove samo zaradi njenih potreb in ne svojih.

- Karkoli mu druga oseba pove, zadrži v sebi, brez sodbe in ocenjevanja. O tem ne govori drugim, se ne hvali kdo vse je bil pri njemu, če se gre za javno znane osebe. Lahko pa nekomu drugemu omeni določene stvari, če ima podobne simptome, kako se je zdravilo, kaj se je pri temu dogajalo...podobno kot šolski primeri na študiju medicine kjer točna indentiteta bolnika ni znana, samo inicialke, spol, starost, mogoče še kraj bivanja in diagnoza...

- Ne manipulira z drugo osebo samo, zato da bi imel večji dobiček. Bolna oseba je običajno bolj dojemljiva za manipulacije, ker se predaja zdravilcu in mu zaupa. Ne poskuša ji "vsiliti" ali prodati kakšnih dragih stvari za katere ve, da nimajo nobenih pravih učinkov na zdravljenje ali pa zelo majhne (prehranska dopolnila, razne energijske zaščite, magnetni obročki, proti sevalne vzmetnice, ipd.).

- Dober zdravilec "bolni" osebi  razloži zakaj pride do bolezni, svetuje pri spremembi življenskega sloga, vodi osebo skozi določene procese, ji stoji ob strani in jo tudi energijsko podpre...jo ne dela odvisno od njega, ampak ji skuša pomagati in poučiti kako lahko sama prevzame skrb za sebe...

Zadnja alineja je najbolj pomembna kajti marsikdo, ki pride zdravilcu in plača določeno vsoto namreč pričakuje, da bo zdravilec opravil vse namesto njega. Vsi, ki delujejo na tak način, se ponavadi ne zavedajo najbolje kako delujejo nekateri karmični zakoni. Pravi zdravilec ne bo naredil ničesar, če druga oseba ne pokaže nobene pripravljenosti za spremembe. Lahko jo energijsko podpre, vse v okviru karmičnih zakonov in brez posega v svobodno voljo drugih. Ko se pri nekomu začnejo energijske spremembe to namreč vpliva tudi na njegovo družino, okolico, itd...Zato je dober zdravilec zelo previden preden se loti spreminjanja določenih negativnih podzavestnih programov pri drugi osebi in skuša upoštevati še druge dejavnike (da bo najbolje za vse vpletene), kar  ponavadi ni samo ena oseba...

Lastnosti zdravilca- po učenju ezoterike...na naši spletni strani- duhovno zdravljenje- ezoterika- spodaj

http://www.myantahkarana.com/?co=10524

Upamo, da so vam zgornji namigi o dobrem zdravilcu bili vsaj malo v pomoč.